سبزي خوردن؛ همان يار قديمي سفرههاي ايراني. ريحان، نعناع، جعفري، تربچه، پيازچه و. شما کدام را بيشتر دوست داريد؟ با مجله دلتا همراه باشيد.
مگر ميشود بر سر سفره گرم ايراني بدون سبزي خوردن نشست؟ اين را بايد از خانمهاي خانهدار ايراني پرسيد. سبزيهاي معطر و اشتهاآوري مانند شاهي، ريحان، تره، نعنا، جعفري، ترخون، مرزه، تربچه و … هر کدام ويژگيهاي تغذيهاي و درماني خاص خودشان را دارند؛ شما کدام يک را بيشتر دوست داريد؟ با مجله دلتا و اين ضيافت خوشمزه همراه باشيد.
خواص سبزي خوردن
شايد باور نکنيد ولي همين سبزي خوردن ساده مثل شاهي و پيازچه و ريحون و … از بيماريهاي مختلف جلوگيري ميکند؛ حتما شما هم با تجربه دلدرد و دلپيچه و استفاده از عرق نعنا يا با نوستالژي خوشمزه نان و پنير و ريحان آشنايي داريد.
البته اين سبزي هاي خوشمزه هم ميتوانند به صورت خام و پخته مصرف شوند و هم به عنوان چاشني انواع سوپ، آش و غذاهاي ايراني؛ مهم اين است که از خوردن آن ها غافل نشويد؛ البته قبل از مصرف سبزيها بايد آنها را ضد عفوني کنيد.
بهتر است بدانيد که تمام گياهان معطر يا اسانسدار مانند ريحان، نعناع، مرزه و… در چهار خاصيت ضد نفخ، ضد درد، ضد اسپاسم و ضد ميکروب مشترک هستند اما جدا از اين خواص هر کدام از اين سبزيها هم ويتامينهاي خاص خودشان را دارند.
تقويت حافظه
سبزيهاي تازه نقش آنتياکسيداني و فيبر رساني قوي دارند و مصرف آنها موجب تقويت حافظه ميشود. در واقع سبزيهاي تازه با خنثي کردن راديکالهاي آزاد ميتوانند حالت ارتجاعي رگهاي خوني را حفظ کنند و موجب خونرساني بهتر به مغز و اعصاب شوند.
تقويت دستگاه گوارش
از مهمترين فوايد سبزي خوردن کمک به هضم غذا است؛ اين مواد مغذي و متنوع با فيبر فراواني که دارند، بسياري از بيماري ها از جمله يبوست را بر طرف ميکنند؛ درنتيجه باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش ميشوند.
چرا مردان بايد بيشتر سبزي بخورند؟
تازهترين تحقيقات نشان ميدهد که مردان بايد بيشتر سبزي بخورند. اين مسئله به اين دليل است که مردان در مقابل برخي از بيماري ها از جمله بيماريهاي قلبي آسيبپذيرتر هستند؛ به همين دليل تا ميتوانند بايد ميوه و سبزيجات مصرف کنند.
مثلا بهتر است که آقايان روزي 9 وعده ميوه و سبزيجات مصرف کنند، اين در حالي است که اين ميزان براي ن به 7 وعده کاهش پيدا ميکند.
انواع سبزيجات را مخلوط بخوريد
همانطور که گفته شد، هر کدام از اين سبزيها املاح و ويتامينهاي خاص خود را دارند؛ بايد توجه داشت که مصرف نوع خاصي از آن باعث ورود پتاسيم، آهن، روي، منگنز يا ويتامين C بيشتري به بدن ميشود؛ در نتيجه تمام مواد مورد نياز و ضروري با خوردن يک نوع سبزي دريافت نخواهند شد؛ بنابراين عادت کنيد که سبزي خوردن را متنوع بخريد و ميل کنيد.
چرا بايد ميوه و سبزي تازه بخوريم؟
اگر ميخواهيد از شر بيماريهايي مثل يبوست يا درد معده و روده در امان بمانيد، بهتر است تا جاي ممکن سبزي را تازه نگه داريد تا ويتامين هاي آن هم حفظ شود.
کارشناسان تغذيه مصرف روزانه 3 تا 5 “سروينگ” سبزيجات را به افراد توصيه ميکنند. هر سروينگ يا واحد معادل يک ليوان سبزيجات خام يا نصف ليوان سبزيجات پخته است؛ البته تازه بودن آن ها هم در ميزان کيفيت تأثيرگذار است؛ پس اگر رژيم گياهخواري داريد، ميوه و سبزيجات را فراموش نکنيد.
براي نگهداري سبزي خوردن در يخچال، ابتدا آن را پاک کرده و بشوييد؛ سپس در پارچه نازکي بريزيد و داخل يخچال بگذاريد. در صورتي که مقدار سبزي زياد است، براي اينکه سالمتر بماند، پس از پاک کردن، قسمتي را به صورت نشسته داخل کيسه بريزيد و در يخچال نگه داريد و هنگام مصرف آن را بشوييد.
در اين روش سبزيها، در يک کيسه قرار ميگيرند کمي در آن هوا دميده ميشود؛ سپس کيسه از بالا پيچيده و با يک باند لاستيکي بسته ميشود. هواي کافي باعث تازه ماندن سبزي ميشود؛ اين روش تا يک هفته سبزيها را خوب و سالم نگه ميدارد.
بنابراين، در وعده ها و رژيم هاي غذايي خود از خوردن سبزيجات و حتي ميوه هاي تازه غافل نشويد.
درباره این سایت