به گزارش نجوم ايران، اين سوالي است که بسياري از خود پرسيده اند. درباره منشا ماه سه نظريه از همه قابل توجه تر است.
اولي مي گويد که ماه همراه با زمين در سحابي بزرگي که منظومه شمسي و ديگر سيارات از آن ساخته شده است به وجود آمده است. دومين نظريه ماه را جسمي سرگردان در فضا در نظر ميکيرد که به طور ناگهاني هنگام عبور از کنار زمين توسط گرانش آن به دام افتاده است و اکنون به دور زمين مي چرخد. اما سومي از همه جالبتر است. اين نظريه مي گويد هنگامي که زمين تشکيل شد صخره اي سرگردان در فضا با آن برخورد کرد و آن را به دو تکه بزرگ و کوچک تقسيم کرد. قسمت بزرگتري زمين است و تکه کوچکتري هم ماه. اما هر سه اين نظريات علاوه بر توجيهات زيادي که از منشا ماه و زمين دارند داراي ابهاماتي نيز هستند.
براي مثال دانشندان مخالف با نظريه سوم مي گويند که اگر چنين برخوردي بين زمين و ماه روي داده پس ترکيباتي که در ماه وجود دارد بايد با ترکيبات و عناصر موجود در زمين يکسان باشد چون هر دو از يک جنس و يک سياره پيشين بوده اند.
اخيرا ماهواره اسمارت-1 با استفاده از ابزار مخصوص خود که در اشعه ايکس فعاليت مي کند موفق به کشف عناصري چون کلسيم و آلومنيوم و منگنز در محدوده خاصي از ماه شده است. اين اکتشاف علاوه بر آنکه جواب دانشمندان مخالف نظريه سوم را مي دهد احتمال جدا شدن زمين و ماه را که از يک سياره بوده اند نيز قوت مي بخشد. اسمارت-1 علاوه بر آنکه پي به وجود چنين عناصري بر روي سطح ماه برد نقشه دقيقي را از عوارض آن که امکان وجود عناصر احتمالي ديگر را نيز دارد فراهم کرد. البته وجود عنصري مانند کلسيم بر روي ماه قبلا توسط مدارگرد روسي لونا-24 که نهم آگوست سال 1976 به سمت ماه پرتاب شد به اثبات رسيد.
درباره این سایت