همه کساني که حمله قلبي را تجربه کرده اند، نگراني هاي قابل درکي در مورد وضعيت سلامت خود بعد از اين عارضه دارند.
خبر خوب اين است که با اتخاذ يک شيوه زندگي سالم از جمله رژيم غذايي مناسب، ورزش منظم براي کنترل وزن بهتر و تماس منظم با پزشک، مي توان فشار خون، کلسترول بالا و قند خون بالا را براي بهبود سلامت قلب، کنترل کرد.
به تمام بيماران بعد از تجربه اولين حمله قلبي، توصيه مي شود فعال و آگاه بوده و در انجام حرکات ورزشي محتاط باشند اما نترسند! چون ورزش يکي از بهترين کارهايي است که بعد از حمله قلبي براي تقويت قلب و حفظ سلامت کلي بدن مي توان انجام داد.
شرکت در برنامه هاي توانبخشي: يکي از بهترين راه ها براي حفظ فعاليت بدني بعد از حمله قلبي، شرکت در برنامه هاي توانبخشي قلبي تحت نظارت است. برنامه هاي توانبخشي قلبي يک رويکرد چند رشته اي براي بهبود وضعيت بيمار است. اين برنامه ها شامل تربيت بدني، برنامه هاي روان پزشکي و تغذيه اي است. به تدريج با افزايش سطح تمرينات توانبخشي، به بيمار اين اعتماد به نفس بازگردانده مي شود که چطور با خيال راحت فعاليت هاي روزمره زندگي را از سر بگيرد.
انتخاب ورزش هاي مناسب براي تمام بدن: ورزش بعد از حمله قلبي مي تواند منجر به تقويت قلب شود. البته بايد ورزش هاي مناسب را براي افزايش انرژي، کنترل وزن و کاهش استرس انتخاب کرد. بهترين ورزش براي قلب، تمرينات هوازي با استفاده از کل بدن است؛ شامل پياده روي، دو چرخه سواري و شنا. بيماران همچنين ممکن است تمريناتي براي افزايش قدرت، تعادل و انعطاف پذيري را نيز دنبال کنند.
رعايت سرعت در ورزش: طبيعي است که انجام فعاليت بدني بعد از حمله قلبي با خستگي همراه باشد. براي همين به بيماران استراحت و خواب کافي در دوران بهبودي توصيه ميشود. داشتن چرت بعد از ظهر نيز مهم است. پزشک شما انجام يک برنامه ورزشي تدريجي شامل 10 تا 30 دقيقه سه بار در هفته را توصيه خواهد کرد. تعداد و طول مدت حرکات ورزشي بايد کاملا تدريجي باشد.
اجتناب از بلند کردن اجسام سنگين: هل دادن، کشيدن، يا بلند کردن اجسام سنگين در شش تا 12 هفته اول بعد از حمله قلبي را بايد کاملا فراموش کرد. پزشک شما ممکن است شما را براي اجتناب از انجام تمرينات ايزومتريک راهنمايي کند. اين نوع ورزش ها ممکن است منجر به افزايش ناگهاني فشار خون و ضربان قلب شود.
انجام محتاطانه کارهاي خانه: کارهاي خانگي مي تواند در طول دوره توانبخشي يک نوع ورزش محسوب شود اما اقدامات خانگي بايد امن باشند و درست مانند ورزش شدت و سرعت آنها تدريجي باشد. به طور کلي در شش هفته اول بعد از حمله قلبي، از بلند کردن اجسام سنگين بايد به شدت خودداري شود.
توجه به علائم هشدار دهنده: پس از تجربه حمله قلبي، شما بايد از علائم قلبي که شايد تجربه کنيد، آگاه باشيد و آنها را به پزشک تان اطلاع دهيد. در طول هر نوع فعاليت توانبخشي، اگر شما تجربه اشکال در تنفس، درد قفسه سينه، سرگيجه، تهوع، عرق سرد و يا ضربان قلب نامنظم را داشتيد، بايد فعاليت خود را متوقف کرده و با پزشک تان تماس بگيريد. اين علائم شايد شما را مجبور کند تحت يک برنامه توانبخشي تحت نظارت مستقيم قرار بگيريد.
درباره این سایت