بر اساس مطالعهي جديدي که موسسهي اطلاعات علمي اسپانيا بر روي قهوه انجام داده، مشخص شده است که نوشيدن يک تا چهار فنجان قهوه در روز ميتواند خطر بروز سندروم متابوليک را کاهش دهد. قهوه يک نوشيدني تقريباً همهگير در سراسر دنيا است که نه تنها براي بيماريهاي قلبي و عروقي و ديابت نوع 2 مفيد است، بلکه ميزان مرگ و مير در اثر همهي دلايل را نيز کاهش ميدهد.
دکتر «استفانيا تولدو» از دانشگاه ناوارا و دکتر «جوزپه گروسو» از دانشگاه کاتانيا، ميگويند: «سندروم متابوليک با پيري زودرس شريان قلب و بروز سکته و حملههاي قلبي، خود را نشان ميدهد. اين سندروم باعث افزايش فشار خون و قند خون و همچنين چاقي نيز ميشود.»
دانشمندان دادههاي خود را از دو مطالعهي گسترده در سال 2016 استخراج کردهاند. در مطالعهي اول گروه 17،000 نفرهاي در نروژ مورد بررسي قرار گرفته بودند. در آن مطالعه نشان داده شده بود که مصرف قهوه به مقدار کم ميتواند تاثير مثبتي در سندروم متابوليک داشته باشد. در مطالعهي دوم گروهي شامل 9000 فرد 45 تا 64 سالهي آمريکايي مورد بررسي قرار گرفته بودند که 40 درصد از آنها به سندروم متابوليک مبتلا بودهاند. در آن مطالعه نيز همان نتايج مطالعهي اول بهدست آمده بود.
دکتر تولدو و همکارانش تمرکز خود را بر روي مصرف قهوهي معمولي و قهوهي بدون کافئين گذاشتند و دريافتند که به طور کلي مصرف يک تا چهار فنجان قهوه در روز فارغ از ميزان کافئين آن ميتواند خطر بروز سندروم متابوليک را کاهش دهد، ولي مصرف قهوه به ميزان بيشتر تاثير مثبتي براي اين بيماري ندارد. دانشمندان به آناليز مطالعات ديگري نيز که جنبههاي منفرد سندروم متابوليک را بررسي کرده بودند نيز پرداختند و به اين ترتيب مکانيسم احتمالي اثر قهوه بر روي بيماري را نيز شناسايي کردند.
دانشمندان به طور کل اينچنين نتيجهگيري کردهاند که مصرف قهوه خطر بروز هيچ نوع بيماري از جمله بيماري قلبي را افزايش نميدهد، بلکه مصرف محدود آن بهطور بالقوه بر روي برخي از سرطانها نيز تاثيرات مثبت دارد. در مورد ديابت نوع 2، دانشمندان رابطهاي خطي بين مصرف قهوه و کاهش خطر بروز اين ديابت پيدا کردهاند. آنها همچنين ثابت کردهاند که مصرف طولانيمدت قهوه، خطر بروز افزايش فشار خون را نيز کم ميکند.
درباره این سایت