چاي سبز حاوي ميزان زيادي آنتي اکسيدان بوده و خواص ديورتيک (ادرارآور) و چربي سوزي دارد. در اين مطلب در خصوص نحوه صحيح دم کردن و مصرف آن صحبت خواهيم کرد.


 


چاي سبز


چاي سبز يک نوشيدني فوق العاده است. با وجود اينکه تمام خواص اين چاي مورد بررسي علمي قرار نگرفته است اما همه محققان بر اين عقيده اند که اين چاي بسيار مفيد است. چاي سبز حاوي ميزان زيادي آنتي اکسيدان بوده و خواص ديورتيک (ادرارآور) و چربي سوزي دارد. در اين مطلب در خصوص نحوه صحيح دم کردن و مصرف آن صحبت خواهيم کرد. لطفاً با ما همراه باشيد.


 


 


چاي سبز را مطابق با ميلتان آماده کنيد


طعم چاي سبز بستگي به روشي دارد که شما در تهيه آن به کار مي بنديد. بايد بدانيد که دماي آب و مدت زمان دم کشيدن آن جزو عواملي هستند که طعم چاي را متفاوت مي کنند. چايي سبزخورهاي قهار معتقدند که چاي سبز خوب، طعم قوي دارد اما تلخ نيست. اگر آب بيش از اندازه داغ باشد يا برگ هاي چاي سبز بيش از اندازه دم بکشند ممکن است که نوشيدني تان طعم تلخ و نامطلوبي بگيرد. برعکس استفاده از آبي که به اندازه کافي داغ نيست نيز اجازه نمي دهد برگ ها به خوبي خيس شده و طعم خود را آزاد کنند. يادتان باشد که زمان دم کشيدن ايده آل به اندازه برگ هاي چاي سبز نيز بستگي دارد. اين چاي بايد با دماي بين 60 تا 85 درجه سانتي گراد مصرف شود. بهترين زمان براي دم کشيدن چاي سبز نيز بين 1 تا 3 دقيقه است.


 


 


پژوهش ها چه مي گويند؟


نتايج پژوهش هاي متعدد نشان مي دهد که شيوه آماده کردن چاي سبز تأثير زيادي روي ميزان آنتي اکسيدان هاي آن دارد. در نتيجه بايد به موارد زير دقت بيشتري داشته باشيد:


 


* اندازه و شکل برگ هاي چاي سبز از اهميت بالايي برخوردار است. برگ هاي ريز و کوچک به سرعت دم مي کشند و برگ هاي بزرگ نياز به زمان بيشتري دارند تا تمام خواص خود را آزاد کنند.


 


* معمولاً چاي سبز به صورت کيسه اي و همچنين انواع فله اي آن موجود است. در حالت کلي چاي سبزي فله اي طرفدار بيشتري دارد و از ارزش بالاتري نيز برخوردار است. چون در تهيه چاي فله اي از برگ هاي جوان، تکه هاي از ساقه گياه و کمابيش تمام قسمت هاي چاي ديده مي شود. اما چاي سبز کيسه اي فقط حاوي برگ هاي خرد شده چاي است. بنابراين بهتر است انواع فله اي چاي سبز را انتخاب کنيد.


 


* دماي آب براي دم کردن چاي سبز نيز اهميت بالايي دارد. زماني که آب جوش مي آيد باعث مي شود تمام کاتچين هاي چاي در حداقل زمان ممکن خارج شود. با اين حال يادتان باشد هر چه آب داغ تر باشد ميزان خواص چاي که براي بدن لازم است کاهش پيدا مي کند. بنابراين لازم است که بعد از جوش آمدن آب بلافاصله از آن براي دم کردن چاي سبز استفاده نکنيد. آب داغي که از حالت جوش افتاده و اندکي خنک شده است کمتر باعث تجزيه شدن ترکيبات چاي مانند اسيد گاليک در حين دم کشيدن شده و به اين ترتيب خواص آن بهتر حفظ مي شود.


 


 


خطرات مربوط به مصرف چاي سبز کدام است؟


به طور کلي چاي سبز نوشيدني سالمي محسوب مي شود. يادتان باشد اگر مدت زمان دم کشيدن چاي سبز طولاني شود، طعم آن تلخ شده و ميزان کافئين آن بيش از ميزان لازم خواهد شد. علاوه بر اين، طولاني شدن مدت زمان دم کشيدن خطر آزاد شدن ترکيبات خطرناکي مانند آفت کش ها يا فات سنگين را نيز افزايش مي دهد. بنابراين بهتر است مدت زمان دم کشيدن چاي را کوتاه تر کنيد.


 


 


 


طعم چاي سبز بستگي به روشي دارد که شما در تهيه آن به کار مي بنديد


 


 


 


چگونه مي توان چاي سبز را به شيوه اي ديگر مصرف کرد؟


اگر مي خواهيد از حداکثر ميزان قدرت آنتي اکسيداني فنجان چاي سبزتان استفاده کنيد مي توانيد به مدت 2 ساعت برگ هاي چاي را در آب سرد خيس کنيد. در اين صورت طعم فوق العاده اي خواهيد چشيد. در اين صورت نيز از خواص ضروري اين نوشيدني طبيعي بهره ببريد.


 


سه خاصيت ناشناخته چاي سبز


نتايج برخي پژوهش ها نشان مي دهد که اين چاي خواص ناشناخته و فوق العاده اي دارد. اين نوشيدني خواص ضدسرطاني دارد و کاهش دهنده استرس و بيماري هاي قلبي است. علاوه بر اين 3 خاصيت ويژه ديگري نيز به اين چاي نسبت مي دهند:


 


چاي سبز براي داشتن دندان ها و لثه هاي سالمتر


محققان در سال 2009 روي وضعيت سلامت دهان و دندان 940 نفر تحقيقاتي انجام دادند. آن ها مشاهده کردند افرادي که به طور منظم چاي سبز مي نوشند لثه هاي سالمتري نسبت به افرادي که به ندرت از اين چاي استفاده مي کنند و يا لب آن نمي زنند دارند. هر فنجان چاي سبز باعث کاهش عوامل ايجاد کننده بيماري هاي دهان و دندان مانند خونريزي لثه و تخريب ميناي دندان مي شود. پس براي داشتن دهاني سالمتر حتماً چاي سبز ميل کنيد.


 


چاي سبز براي پيشگيري از سکته مغزي


لازم است که بعد از جوش آمدن آب بلافاصله از آن براي دم کردن چاي سبز استفاده نکنيد. آب داغي که از حالت جوش افتاده و اندکي خنک شده است کمتر باعث تجزيه شدن ترکيبات چاي مانند اسيد گاليک در حين دم کشيدن شده و به اين ترتيب خواص آن بهتر حفظ مي شود


 


در همان سال 2009، پژوهش ديگري ارتباط بين مصرف چاي سبز و تأثير آن در کاهش چشمگير سکته مغزي را به اثبات رساند.


 


نتايج اين پژوهش که روي 195 هزار نفر انجام شده بود نشان مي دهد که نوشيدن روزانه 3 فنجان چاي سبز خطر بروز سکته مغزي را به ميزان 21 درصد کاهش مي دهد.


 


چاي سبز براي بهبود عملکرد مغز


به عقيده متخصصان نوشيدن چاي سبز باعث محافظت مغز در برابر اثرات مخرب پيري مي شود. در سال 2006، محققان تأثير چاي سبز را روي 1000 ژاپني بيش از 70 سال بررسي کردند. آن ها مشاهده کردند افرادي که در طول زندگي خود چاي سبز مصرف کرده اند کمتر دچار مشکلات حافظه و ضعف عمومي عملکرد حافظه خود شده اند. محققان مشاهده کردند افرادي که در طول زندگي خود هر هفته بين 4 تا 6 بار چاي سبز مصرف کرده اند به ميزان 38 درصد کمتر در معرض مشکلات دژنراتيو مغزي قرار گرفته اند. در واقع اين افراد کمتر دچار زوال قدرت عقل شده اند. البته با وجود اين نتايج، به نظر مي رسد که نمي توان به طور قطع در خصوص تأثير درماني چاي سبز روي بيماري ها نظر داد. با اين حال متخصصان بر اين عقيده اند که اين چاي اثرات پيشگيرانه فوق العاده اي دارد.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : خواص ,ميزان ,زمان ,کشيدن ,مصرف ,اندازه ,آنتي اکسيدان ,مشاهده کردند ,يادتان باشد ,کردند افرادي ,باعث تجزيه ,مشاهده کردند افرادي ,خواص ديورتيک ادرارآور ,حاوي ميزان زيادي
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

فروشگاه لوازم خانگی زرین رومی زنگی ثمر چت | چت ثمر هارمونی باران محبوب فان چت روم شلوغ ايرانيان بیاناتی فرهنگ اسلامی توليد متريال پوشش هاي ضد حريق و عايق سرد PIR خدمات دوربین مدار بسته و شبکه و فروش دوربین voip